Afvalcontainer huren voor groenafval

Ben je van plan om de tuin seizoenklaar te maken? Of ben je al druk aan het werk in de tuin? Dan zit je al snel met een grote hoeveelheid takken, gras en ander tuinafval. Al dat afval is teveel om mee te geven met de reguliere huis aan huis afvalinzameling (GFT/Groenbak). Daarom kun je bij ons een container huren die speciaal bedoeld is voor groenafval. Wij leveren de container bij je af én halen het ook weer bij je op. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Kies de juiste groencontainer

Bij Afvalboerke.nl vind je een ruim aanbod aan groencontainers. Voor een kleine klus is een open container van 2,5m3/3m3 of 6m3 al snel voldoende. Deze compacte containers zijn vrij laag zodat je het afval er gemakkelijk in kunt gooien. Heb je veel groen-/tuinafval dat afgevoerd moet worden? In dat geval kun je beter een container huren van 30m3 of 40m3. Deze grote containers hebben een deur aan de zijkant zodat je altijd goed toegang hebt. De gewenste container huur je standaard voor 4 weken. Heb je het langer nodig, dan kun je deze termijn eenvoudig verlengen.

Wat mag er in de groencontainer?

De regels omtrent groen-/tuinafval zijn streng. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren goed weet wat wél en wat niet in de container mag. De groenafvalcontainer is bedoeld voor composteerbaar afval, zoals snoeihout, takken, houtsnippers en ander tuinafval. In beperkte mate mag je er gras, zand en grond bij indoen. Alle andere soorten afval horen hier niet in thuis. Denk bijvoorbeeld aan GFT en rottend materiaal. Ook is de container niet bedoeld voor hout, puin en verpakkingen. Dit is afval dat vaak wel vrijkomt bij een tuinklus, daarvoor bieden we andere containers.

Ben je niet zeker of dit de juiste container is? Neem dan contact (077 306 6182) met ons op voor passend advies.