Afvalcontainer huren voor houtafval

Is het tijd om de tuin aan te pakken of moeten er dingen in of rondom je huis vervangen worden? Dan zul je al snel te maken krijgen met vrijkomend houtafval zoals oude deuren en kozijnen, hardboard of zachtboard, oude meubelen en geschilderd hout. Dit afval is niet geschikt om af te voeren met je reguliere huis aan huis afvalinzameling. Wij bieden de mogelijkheid om een speciale houtafvalcontainer te huren geschikt voor al het houtafval. De container wordt op het opgegeven adres afgeleverd en na de afgesproken periode weer opgehaald..

Kies de juiste houtcontainer

Containers voor het afvoeren van de houten materialen zijn er in diverse formaten. Gaat het slechts om een beperkte hoeveelheid afvalhout, dan volstaat het huren van een 2,5m3/3m3 of 6 m3 container. De container is dusdanig geconstrueerd dat het hout makkelijk afgevoerd kan worden. Is er sprake van een grote klus waarbij veel hout vrijkomt dan kan gekozen worden voor een grote container. Er is keuze uit een 10m3 die gesloten is en toegang biedt via twee luiken en grote 20, 30 of 40m3 containers met een open bovenkant en een deur aan de zijkant. De standaard huur is 4 weken, verlenging is mogelijk.

Wat mag allemaal in de houtafvalcontainer?

Er wordt streng gelet op de inhoud van de container, zodat deze alleen gebruikt wordt waarvoor deze bestemd is. De houtafvalcontainer is bedoelt voor het afvoeren van spaanplaat, hard- en zachtboard, geplastificeerde houtsoorten, geperst hout, vezelplaat, geschilderd hout, deuren en kozijnen, meubilair (vrij van bekleding). In beperkte mate mogen spijkers/schroeven/bouten met een maximale dikte van 10mm in de container gedaan worden. Ander afval waaronder rotan meubelen, glas, staal, metaaldelen, chemisch verontreinigd hout moeten op een andere wijze afgevoerd worden.

Ben je niet zeker of dit de juiste container is? Neem dan contact (077 306 6182) met ons op voor advies.